[ut_one_half]
KTV Group har sammen med forskningsmiljø kommet et langt steg videre med Nanocoating-produkter.
Bildet viser test hvor nanocoatingen har blitt påført et betongområde. Påføringen av nanocoatingen ble gjort gjort før høsten i år, og målet med nanobehandlingen er å forhindre groe og vanninntrengning.
Bildet er fra en periode hvor det har regnet kraftig i testområdet, og området som er nanobehandlet viser tydelig at vannet preller av.[/ut_one_half]
[ut_one_half_last]
[/ut_one_half_last]
Nanocoating og frost
Det mest oppsiktsvekkende resultatet av testen var ved lave temperaturer. Overflaten på testplassen frøs til is, men området som var nanobehandlet hadde ingen isdannelse. Et slikt resultat viser at nanocoatingen helt klart kan redusere behovet for salting på fortau, uteområdet og lignende i fremtiden. Vi følger spent utviklingen når snøen kommer.
Nanocoating av takstein
På siden av disse overnevnte prosjektene og testene, jobbes det med ny type behandling av takstein.
I dag er det vanlig å male takstein. Problemet med maling er at kunden får et fremtidig vedlikehold med påføring av ny maling, samt at det fortsatt vil vokse mose.
Våre metoder med fargetilsatt Nanocoating gir en lengre levetid, samt at man oppnår en rimeligere kostnad ved behandling. I tillegg oppnår man miljøeffekten, og at taket holder seg fritt for mose og smuss.
Bildet under viser eldre takstein som har lagt på tak, som her er behandlet med nanocoating med fargetilsetning.
(Før nanocoating og stein til høyre er under behandling)
Giftlokket i Bergen.
KTV Group samarbeider nå med flere aktører for å redusere luftforurensing i området rundt bydelen Møllenpris. Her er målet å dokumentere effekten ved å behandle et areal på 20 000 m2. Flere offentlige målestasjoner skal dokumentere effekten, og vi håper å kunne gjennomføre dette prosjektet i 2016.