Fasadevask Mongstad

mongstad_640

KTV Group fikk oppdraget med fasadevask på bygg Mongstad Sør. Betongelementer skal rengjøres med høytrykkspyling med varmt vann. Etter vask skal det påføres det langtidsvirkende og selvvaskende middelet Self Cleaner som virker over 3 måneder. Dette vil lyse opp elementene slik at de fremstår rene og pene igjen.

KTV Group har utført rengjøring på betongelementer med høytrykk siden 1992, og er svært erfaren innen faget.

Vask med høytrykk har vært brukt i mange tiår, og er fortsatt den ledende metoden for vask av betongoverflater. Det finnes andre metoder for rens av betongoverflater, men dette er den mest brukte, rimeligste og en metode vi har svært gode erfaringer med for å få en ren fasade, sier Kennet Nilsen daglig leder i KTV Group.

Har man skitne overflater er vår metode at man først vasker rent med høytrykk, deretter behandler man overflaten hvert andre år med det selvvaskende langtidsvirkende produktet Self Cleaner. På den måten unngår man ny groe for alger, mose og man tar bort behovet for jevnlig høytrykkspyling. Self Cleaner metoden er en metode utviklet av KTV Group de siste årene.

Det er viktig å holde borte mose, smuss og alger, da dette er med på å bryte ned overflaten og holder på fuktigheten, noe som igjen gir korrosjonskader.

Nilsen påpeker at man i det siste har kunne se og høre ekspertuttalelser fra konsulenter som mener høytrykk kun skal benyttes på betong om det er strengt nødvendig. Man påpeker faren for at vann fra høytrykk trenger for langt inn i betongoverflaten. De baserer seg da på teoretiske utregninger, ufaglært utførelse og man kjenner ikke den praktiske delen, sier Nilsen

Menigmann og ufaglærte kan nok feilaktig tro at maskiner som leverer 300 bars trykk eller mer, også treffer overflaten med det samme trykket. Det stemmer ikke.

En erfaren og kvalifisert leverandør av høytrykkstjenester som KTV Group, sørger for at overflaten vaskes skånsomt og med rett teknikk. Dette vil ikke skade overflaten. Det reelle treffpunktet på overflaten er på bare ca 5 bar trykk. Dette fra maskiner som leverer opp til flere hundre bars trykk fra maskinen. Overflaten berøres i bare ca 1 sekund før det er rent.