KTV Group går inn i Irak

iraq_600-600x417

KTV Group har besluttet å satse på det irakiske markedet innen landbasert industri. KTV Group-sjef Kennet Nilsen sier det irakiske selskapet vil være i aktivitet fra medio juni. I utgangspunktet skal det utelukkende satses på mannskap og ressurser fra Irak.

– Vi har vært i en prosess over lengre tid, og vi har også vært i forhandlinger med det irakiske Utenriksdepartementet som har vært en god rådgiver i denne prosessen. Vi har funnet en partner som både skal være med på både etableringen og utviklingen av KTV Group Irak. Kontoret vil bli lokalisert i Bagdad, sier Nilsen. Han erkjenner at det ikke har manglet på advarsler fra omgivelsene all den tid Irak fortsatt er et urolig område.

– Etter en helhetsvurdering har vi kommet til at vi ønsker dette. Vi har tillit til den informasjonen vi har mottatt fra irakiske myndigheter, og det er ingenting som tyder på at det ikke finnes kompetanse i landet. Våre tjenester innen vedlikehold, tankerengjøring og overflatebehandling er etterspurt i landet. I første omgang satser vi på oljerelatert landbasert industri, sier Nilsen. Selv skal han arbeide fra den irakiske hovedstaden i en periode for å gjøre seg ytterligere kjent med både kultur og religion.

– Først og fremst må vi respektere at det er kulturelle forskjeller. Samtidig er det vestlige virksomheter som er etablert i regionen og det er ingenting som viser at dette er forbundet med spesiell risiko, sier han. Nilsen har forventninger til at samarbeidet med såvel den irakiske partneren som myndighetene skal være fruktbart og konstruktivt.
– Vestlige virksomheter er velkommen som et ledd i å gjenoppbygge landet. Vi blir i dette perspektivet en svært liten aktør, men vi vil være viktig for dem vi ansetter. Det er høy arbeidsledighet i landet, sier Nilsen.