Ny 20 års vedlikeholdsavtale Solåsen Terrasse Sameie

Avtalen med Solåsen Terrasser Sameie på Øvsttun i Bergen, er den største enkeltkontrakten KTV Group noensinne er tildelt. Avtaleperioden er på 20 år og KTV Group tar et totalansvar knyttet til vedlikehold og inspeksjoner.

Interesse fra nye sameier og borettslag
Vi merker at interessen fra relativt nye sameier og borettslag har økt de siste årene. Den viktigste grunnen er å motvirke forfall på bygningsmassen ved å ta grep på et tidlig tidspunkt, forklarer gründer Kennet Nilsen i KTV Group. Solåsen Terrasser består av 90 leiligheter fordelt på fem blokker. Første byggetrinn sto ferdig i 2015, og er et av de mest moderne sameiene i Bergen.

Vaktmestertjenester
Jeg vil også påstå at det er viktig for sameier og borettslag å fremstå som attraktive med gode bomiljøer og en bygningsmasse som alltid holder høy standard, fortsetter Nilsen.

KTV Group får i praksis ansvar for alt vedlikeholdsarbeid knyttet til fasadevask, daglig renhold og annet renhold, maling, samt vedlikehold av ventilasjonssystemene, pleie store grøntarealer og brøyting på vinterstid. Det ligger betydelige innslag av vaktmestertjenester i denne avtalen, sier Nilsen.

Gode skussmål
Den tidligere styrelederen i Løvåsen borettslag, Berit Moldeskred, signerte den første borettslagsavtalen med KTV Group. Etter snart ti år med KTV Group innen vedlikehold har Moldeskred bare gode erfaringer. KTV Group utgjør en klar forskjell, sier hun.

Gir besparelser
KTV Group har siden avtalen med Løvåsen satset på borettslag og sameier, og har nå en ordrereserve på mer enn 100 millioner kroner.

Godt og jevnlig vedlikehold holder ikke bare borettslaget og boligsameiene attraktive, men gir også enorme besparelser på sikt. Dette påvirker igjen for eksempel andelseierne i et borettslag positivt, i form av lavere husleie, sier Nilsen.