Dronerengjøring av verdens største cruiseskip, Icon of the Seas

KTV Group står bak utviklingen av KTV Working Drone, og nå er det inngått et internasjonalt samarbeid med Royal Caribbean på rengjøring på deres nyeste skip, Icon of the Seas. Det fantastiske cruiseskipet har et topp moderne rengjøringssystem som inkluderer droner fra KTV Working Drone.

KTV Working Drone oppsto som en idé hos KTV Group tilbake i 2015. Målet den gang var å finne en innovativ og effektiv måte å rengjøre fasader og vinduer på. Dronen ble utviklet, grundig testet og skreddersydd og har vært i operativ bruk siden 2020 av KTV Group.
I 2022 ble dronetjenestene skilt ut i et eget selskap og videreutviklet som KTV Working Drone. KTV Working Drone ble det første selskapet i verden som tok i bruk drone på denne måten i ulike bransjer.

For Icon of the Seas ønsket Royal Caribbean International en mer effektiv og sikker tilnærming til skipets rengjøringsoppgaver, noe KTV Working Drone kunne levere. Målet var å minimere risikoen for personellet samtidig som man effektiviserte rengjøringsprosessen. Etter grundig opplæring av mannskapet i Spania, var skipet klart til å vise frem sin banebrytende rengjøringsløsning.

Den innovative teknologien til dronene gjør det enklere å gjennomføre kompliserte og tidkrevende rengjøringsoppgaver. Med fire droner dedikert til å overvåke og opprettholde rensligheten om bord, er Icon of the Seas rustet til å takle de mest krevende rengjøringsutfordringene. Dronene vil forbli stasjonære og følge skipet mens det navigerer gjennom verdens ulike land.

Tilbakemeldingene på dette initiativet har vært overveldende positive. Royal Caribbean er begeistret over resultatene og planlegger allerede å inkorporere bruk av droner i rengjøringsprosedyrene på deres andre skip, både eksisterende og fremtidige. De potensielle fordelene begrenser seg ikke bare til cruiseskip alene, og KTV Working Drone har også blitt kontaktet av andre selskaper og land for rengjøringsløsninger i frakteskipindustrien.

Det primære fokuset for dette samarbeidet er å sikre personalets sikkerhet og lette gjennomføringen av komplekse rengjøringsoppgaver. Ved å benytte droner har Royal Caribbean som mål å minimere risikoen knyttet til manuelt arbeid samtidig som de forbedrer effektiviteten og effektiviteten til sine rengjøringsoperasjoner på skipene.

Det vellykkede samarbeidet mellom KTV Working Drone og Royal Caribbean på Icon of the Seas viser cruiseselskapets engasjement for innovasjon og bærekraft. Samarbeidet setter en standard for andre selskaper i samme sektor for å utforske nye muligheter for å forbedre rengjøringsteknikker og forbedre den generelle opplevelsen om bord for passasjerene.

Både KTV Working Drone og Royal Caribbean International er fornøyd med samarbeidet og ser frem til fremtidige muligheter. Når Icon of the Seas legger ut på sin jomfrutur, viser det toppmoderne rengjøringssystemet fremskrittene og mulighetene i cruiseindustrien, og viser vei for en renere og sikrere fremtid også til sjøs.

Search