Handy robot klar for offshore-testing

handy_600-600x616

Roboten Handy, på bare 20 kilo, er klar for testing offshore. I samarbeid med Statoil, Kaefer og Bilfinger har KTV Group testet ut roboter. Neste steg er å sende Handy – som er navnet på nyvinningen – ut på rigger for å se hvor godt den fjerner dekksbelegg, rust og overflatebehandling.

– Vi setter roboten i produksjon. Tester gjort onshore viser at den er svært effektiv og kostnadsbesparende, samt at den ivaretar krevende HMS-funksjoner ved at man unngår å måtte bruke personell til dette tunge arbeidet, sier daglig leder Kennet Nilsen i KTV Group. Han sier at testingen har vært vellykket, og at antallet roboter vil avhenge av resultatene man oppnår offshore. Mest overrasket ble panelet over hvor stillegående roboten er.

– Selv om vi jobbet med et trykk på 3000 bar og vakum var det fullt mulig å føre en samtale rett ved siden av roboten. Handy opereres nærmest som en gressklipper. På grunn av magneter kan den kjøres på alle flater, også vertikale. Den egner seg spesielt godt til fjerning av overflatebehandling på mindre flater, sier Nilsen.