Rengjøring av marin groe Bideford Dolphin

bideforddolphin_600-600x450

Riggoppdragene er fortsatt i vekst, og KTV Group har fått oppdraget med å fjerne marin groe på Bideford Dolphin. Mellom 10.000 og 13.000 kvadratmeter skal rengjøres. Arbeidet skal utføres under såkalt landligge på CCB-basen på Ågotnes. Prosjektet utføres både manuelt og med robot.

–  Oppdraget omfatter fjerning av marin groen på søyler, bracinger både verrtikale og horisontale, samt pongtonger, sier administrerende direktør Kennet Nilsen i KTV Group, og legger til: – Metode for fjerning av marin groe er høytrykkspyling med trykk på 400-500 bar. Spylingen skal skåne coating, men fjerne marin groe. For tilkomst på krevende steder benyttes spylerobot som klatrer på stål, i kombinasjon med lift og manuell spyling.

KTV Group merker økt etterspørsel innenfor riggmarkedet, og Nilsen tror veksten kommer til å fortsette i 2. kvartal 2014.

– Roboten gjør at vi kan konkurrere med selskaper som benytter innleid arbeidskraft fra utlandet. Samtidig ivaretar robotene hensynet til sikkerhet på en overlegen måte, sier han.