Vasker bygg uten høytrykkspyling

selfcleaner_lovaasen

Nå vasker vi bygg uten bruk av høytrykkspyling sier daglig leder i KTV Group Kennet Nilsen. Tidligere var det nødvendig med bruk av høytrykk for å holde bygg rene, men med bakgrunn i KTV Group fokus på utvikling lanserte vi KTV Group Self Cleaner i 2015.

Middelet skummes på med en blanding på 12 %, hvor trykket er 0,5 bar ved påføring. Self Cleaner har den egenskapen at den angriper sopp, alger og smuss, og bryter dette ned over 1-3 måneder. I nedbrytningsfasen så er det vær og vind som sørger for at bygget blir rent. I år bruker vi denne metoden for vask av alle bygg med vedlikeholdsavtaler. Ca 300 000 m2 blir vasket med denne metoden sier Nilsen.

I de fleste miljøer er det kjent at høytrykkspyling er en hard mekanisk metode for rengjøring, og i de fleste tilfeller er byggene så skitten at det ikke er mulig og gjøre det på andre måter. Ved høytrykksvask benyttes et trykk på overflaten på ca 9 bar, mens med KTV Group Self Cleaner er vi nede i 0,5 bar.

En ting er viktig å huske på i denne sammenheng, og det er at om smussgraden er for stor, er høytrykk eneste alternativ. Derfor er årlig vedlikehold avgjørende for at metoden med KTV Group Self Cleaner skal virke. Det er dette våre vedlikeholdsavtaler sørger for. Ved å bruke denne metoden forlenges levetiden på maling og fasadeplater betraktelig.

Vi er allerede ferdig med påføring av Self Cleaner på høyblokkene i Løvåsen Borettslag, og vi er også snart ferdig med Toppe Borettslag. Før april er over, vil alle bygg med vedlikeholdsavtale være behandlet avslutter Nilsen.