Fremgang tross motgang

kennet_ktvgroup-600x682

For KTV Group skulle 2013 bli det store vekståret med satsing på vedlikehold og rengjøring av rigger. Men riggmarkedet uteble, og våknet først ved inngangen til 2014. Tross motgang klarte KTV Group å løfte omsetningen i 2013 til 55 milloner kroner mot 49 millioner kroner året før, og resultatet for fjoråret havnet på syv millione kroner før skatt – det beste i selskapets historie.

– Klart vi er fornøyd når vi ser bak tallene. Vi hadde forventet en dobling i riggmarkedet og hadde posisjonert oss sterkt. Da riggkontraktene uteble måtte vi satse annerledes. Det vi så for oss i riggmarkedet i fjor har først slått til i år, sier administrerende direktør Kennet Nilsen i KTV Group. Han beskriver 2013 som et krevende år med mye motgang.

– Vi hadde definert forventninger utfra den aktiviteten som skjedde i 2012, og fikk merke et plutselig og kraftig væromslag. Samtidig hadde vi stor fremgang innenfor vedlikehold av eiendom hvor vi har lange vedlikeholdsavtaler på 20 år,  sier Nilsen.

2014 ble imidlertid innledet med rekordstor pågang innen offshore og rigg. Dette har vedvart gjennom hele første kvartal, og det ser ut til å forplante seg inn i også neste kvartal. For å stå imot prispresset fra utenlandske aktører har KTV Group utviklet høytrykksroboter – som utfører krevende overflatebehandling under trykk. Robotene benyttes allerede ved flere skipsverft, og er nå til testing for offshoreoperasjoner.

– Vi ønsker ikke å konkurrere mot de laveste lønningene, og vårt tilsvar har vært å utvikle ny teknologi. Løsningen ble utvikling av høytrykksroboter. Med våre roboter kan oppdragsgivere spare store kostnader, sier Nilsen.

KTV Group har dessuten brukt den siste tiden på å oppgradere sertifiseringen i bedriften til også å omhandle ISO 14001, i tillegg til nåværende ISO 9001 og OHSAS 18001. Arbeidet med ISO 14001 skal være ferdigstilt i april.

Selskapet er også i ferd med å etablere seg i Oslo og Stavanger, samt Brasil.

– Vi har all grunn til å juble over både omsetning og resultat, men mest av alt jubler vi for krevende og spennende oppdrag, sier Nilsen.