Hyller oljeministeren

tordlien_803-600x600

KTV Group-sjef Kennet Nilsen hyller olje-og energiminister Tord Lien som ber oljeindustrien ordne opp i den enorme mengde dokumentasjon som kreves, og som har bidratt til økte kostnader.

I mai i år forfattet Nilsen et innlegg på Sysla hvor han skrev at bedriften bruker undøvendig mye tid på dokumentasjon.

– Det er fint at oljeministeren griper tak i dette. Dokumentasjon er viktig, men vi opplever at det ender med formularer, retorikk med endeløs ordgyting av sjargonger, sier Nilsen.

Han sier at dokumentasjon er en av bærebjelkene i virksomheten og avgjørende for kundene. KTV Group har alle viktige ISO-sertifiseringer.

– Sertifiseringene skal utgjøre en forskjell, og synliggjøre at vi har tingene på stell og leverer kvalitet. Alt for ofte har vi blitt offer for dokumentasjonskrav som er relativt enkle å beskrive, også i form av bilder og film. Likevel er det blitt en terminologiøvelse, sier han. Det var på en oljekonferanse i Stavanger onsdag at Lien tok til orde for en effektivisering.

– Myndighetene vil nå bidra til at det blir enklere, og oljeindustrien vil forhåpenligvis også bidra. Da blir det rimeligere tjenester, sier Nilsen.

Bilde: OED / Scanpix.